Sitten siihen mielenkiintoisimpaan puoleen eli shoppailuihin :) Lontoostahan pitäisi löytyä kaikki, mitä ihminen voi tarvita; sitä mitä ei löydy, sitä ei tarvita. Pari vuotta sitten, kun edellisen kerran kävimme Lontossa, yritin etsiä nukkekotitarvikkeita, mutta erittäin huonolla menestyksellä... Netistä löysin pari osoitetta, mutta niiden kanssa tuli vedettyä vesiperä, liikkeitä ei löytynyt niistä osoitteista enää. Tällä kertaa valmistauduin paremmin ja olipa onnikin matkassa :)

Hamleysin lelukaupasta tosiaankin löytyy laaja valikoima Sylvainin tuotteita sekä jonkin verran nukkekotitarvikkeita. Valikoima oli siellä kuitenkin suppea ja kallis. Ihania lehtiä sen sijaan löytyi melkein jokaisesta paremmin varustellusta kirjakaupasta, niitä tuli ostettua ihan kiitettävästi.

1396394.jpg

Kuten kuvasta näkyy, ennemmistö on ristipistolehtiä.

Portobello roadin markkinoilta löytyi myös yksi nukkekotitarvikemyyjä, mutta ne tuotteet ne vasta oli ylihinnoiteltuja! Muutenkin Portobello roadin markkinoista on mennyt maku, tuntuu, että siellä rahastetaan vain tyhmiltä turisteilta liikaa... No, yhden ihanan löydön tein kuitenkin markkinoilta. Eli löysin kivestä tehtyjä pieniä norsuja, erittäin loistavia nukkekotiin.

1405034.jpg

Nyt vaan harmittaa, ettei tullut ostettua noita enemmän...

Nukkekotikaupan löysin sitten keskustan ulkopuolelta Dolls huose magazinen avulla. Päättelin nimittäin, että jos joku mainostaa tuossa lehdessä, niin tuskinpa osoite on ihan heti muuttunut... Ja oikeassa olin! Löysin oikean nukkekotiharrastelijan taivaan nimeltä London Dolls House Shop. (jos joku kaipaa tarkempia koordinaatteja, niin voin laittaa ne. Paikka oli aika persoonallinen, mutta ah, niin ihana ja ennen kaikkea halpa! Vaikka siitä huolimatta sain tuhlattua sinne pienen omaisuuden. Tässä sitten kuvia ostoksista.

1405004.jpg

Tapetteja valikoimissa oli VALTAVASTI ja nuo oli halpoja, iso arkki vain 65 penceä (eli noin 85 senttiä). Valinnan vaikeutta oli...

1405018.jpg

Tämä kerrossänky oli kerrassaan pakko saada, vaikkakin sen pakkaaminen tuotti vähän päänvaivaa. Sängyn alla mattoa ym., edessä kaakeliarkki.

1405028.jpg

Tässä sitten kaikkea pikkusälää, kaikki ei ehtinyt edes kuvaan :) Valikoimissa oli mistä valita...

1405038.jpg

Kallein ostokseni, eli Reutterin takka. Ja minä en muka edes tykkää vihreästä...

1405049.jpg

Tässä tosin kävi niin, että valitsin ensin vihreän kalustesetin ja sen jälkeen oli pakko ostaa myös tuo takka... Tosin, se oli mies, joka tuumasi ääneen, että tuo takka sopisi hyvin noihin kalusteisiin.

Tässäpä nämä, tuntuu aika vähältä, kun pisti nämä kaikki pariin kuvaan. Niin, löysin myös yhdestä matkamuistomyymälästä lähellä Madam Tussaud'n vahakabinettia, jossa oli myös nukkekotitarvikkeita. Hinnat näyttivät kohtuullisilta vielä kaiken lisäksi.

Edit: Vierailemani nukkekotikaupan nimi on The Dollshouse Shop ja sen osoite 373-375 Barking Road, Plaistow (E13 8AL London). Liike ei ole keskustassa vaan metron 3-vyöhykkeellä. Metrolla ja bussilla pääsee ihan liikkeen eteen. Edulliset hinnat, suosittelen!