Kun sain pelastettua mummolan varastosta vanhan nukkekotini oli itsestään selvää, että remontoisin sen täysin. Tuo oranssi väri oli jo aikansa elänyt ja tapettina käytetyt kontaktimuovit kupruilivat jo aika pahasti. Tässä nukkekoti perusteellisen sisä- ja ulkopintaremontin jälkeen:

1010972.jpg

Suurta pohdiskelua minulle aiheutti nuo pyöreät ikkuna-aukot, erikokoiset ja mittausuhteiltaan väärät oviaukot sekä porrasaukko. Koska mitään kunnollisia puuntyöstövälineitä minulta ei löydy, päädyin siihen, että ikkunat ja oviaukot saavat olla ennallaan. Ja onhan nuo ikkuna-aukot kieltämättä aika persoonalliset :) Porrasaukon jätin toistaiseksi vielä auki, mutta voi olla että laitan sen vielä umpeen. Minua ei haittaa vaikka nukkekodista puuttuisi portaat. Seinät on tapetoitu omilla tapetinjämillä sekä netistä printatuilla ilmaisilla nukkekotiprinteillä. Lattiat on liimattu balsasta leikatuilla paloilla. Mielestäni nuo raot vain elävöittävät lattiaa. Balsan maalasin ennen sen paloiksi leikkaamista.

Tämänkin nukkekodin sisustus on vielä pohdinnan alla, oikeastaan yhden kalusteen paikka on vasta selvä. Se on ystävältäni saama koristetakka, joka on ilmeisesti saatu vastaavan oikean takan kylkiäisenä. Tuonne sisälle voisi laittaa myös tuikun. Maton olen tehnyt itse Pamela Warnerin kirjan ohjeen mukaan:

1010971.jpg

Matosta vielä hiukan parempi kuva (vaikka ei tuostakaan kuvasta tainnut oikein hyvä tulla...):

1010969.jpg

Sisustus jatkuu, kun vaan aikaa löytyy. Ideoita on kyllä pää pullollaan :)