Terveisiä keväisestä Lontoosta! Hirmuista kiirettä piti ennen ja jälkeen reissun jälkeen. Kuvien purkaminen kameralta on vaan jäänyt... mutta nyt hirmuinen kuvapläjäys, jonka vuoksi jaan tämän postauksen useampaan osaan. Osa kuvista on vähän heikkolaatuisia, mutta toivottavasti nämä eivät nyt ihan täysin huonoja ole.

Ensimmäisenä "nukkekoti"kohteena meillä oli Bethnal green museum of childhood. Museossa on mittava kokoelma erilaisia leluja ym., painopiste on enemmän vanhemmissa leluissa. Uusia leluja siellä oli erittäin niukasti. Sama linja oli myös nukkekodeissa, upeita todella vanhojakin nukkekoteja oli näytillä, mutta uudempia ei esim. Lundbyta kokoelmista on turha odottaa. Museon kotisivuilla nukkekodit on esitelty tarkemmin, itsellä nuo esittelyt menivät suureksi osaksi ohi, koska nukkekotien katselu vei voiton muulta... Talot olivat hienoja ja yksityiskohdat mielenkiintoisia. Se mikä jäi päällimäisenä mieleen oli, että talot olivat erittäin isoja, huonekorkeudet suuria ja kalusteet sekä nuket puolestaan pieniä, eikä yleensäkään mittasuhteitten kanssa oltu niin tarkkoja. Tämä ei kuitenkaan haitannut, melkein päinvastoin. Tässä joitakin nukkekotiaiheisia kuvia nukkekodeista, kuvat ovat aika heikkolaatuisia, koska nukkekodit (kuten myös muutkin lelut) olivat lasikaapeissa eikä valaistus ollut aina mitä parhain.

1396371.jpg

Tästä kuvasta näkee, että huoneet ovat korkeita ja kalusteet pieniä. Alla yksi huone lähikuvassa samaisesta talosta.

1396375.jpg

Nukkeja oli kaikissa taloissa paljon ja yleensä ne olivat aika pieniä verrattuna huonekaluihin.

1396383.jpg

Samoissa lasikaapeissa oli esillä myös nukkeja ja lasten vaatteita.

1396385.jpg

Tämäkin talo oli luonnossa todella iso!

1396378.jpg

Museossa oli myös pari "nykyaikaisempaa" taloa. Yllä oleva talokin on tosin 1930-luvulta...

1396377.jpg

Tämä kaleidoskooppitalo puolestaan on vuodelta 2002, taisi olla muuten museon uusin.

1396376.jpg

Museossa oli myös erikoisempia roomboxeja, tässä aiheena lihakauppa. Eipä olisi tullut ensimmäisenä mieleen tehdä tuollainen roomboxi... :)

1396379.jpg

Yksityiskohta yhden talon verhoista. Katso myös seinää, ihana!

1396382.jpg

Tässä myös lähikuvassa verhot ja tapetti.

1396380.jpg

Tässä puolestaan nukkekodin nukkekoti, upea! Tuollaisen kun joskus jaksaisi tehdä... :) (kuva on luvattoman huono... :( )

1396384.jpg

Sokerina pohjalla pienoismalli, joka oli tehty muistaakseni sokerista ja mausteista!

Suosittelen museossa käyntiä, jos nukkekodit vain kiinnostaa! :) Se täytyy vaan muistaa, että museo on ilmiselvästi koululaisten suosikkivierailukohde...  päiväkoti- ja koululaisryhmiä museossa nimittäin riitti... Vilske ja meteli oli sen mukaista.